Tretji sestanek partnerjev projekta capCROSSplan

Objavljeno 17.05.2021 ob 15:45

Projektni partnerji so organizirali partnerski sestanek, ki je zaradi razmer povezanih s Covid-19 potekal preko spleta. Sestanek je bil namenjen pregledu opravljenega dela in nalogam, ki partnerje čakajo v prihodnjih tednih in mesecih.

Uvodoma je vodilni partner projekta, RA Sinergija, predstavil informacije z delovnega sklopa vodenje projekta in pregled porabe sredstev na projekt, nato pa so vodje delovnih sklopov predstavili trenutno stanje na posameznem delovnem sklopu.

V okviru delovnega sklopa »Pridobivanje kompetenc za strateško programiranje« je bila predstavljena vsebina priročnika o vključevanju organizacij, partnerji pa so predstavili načrtovane datume sestankov s splošnimi deležniki. Predstavljena je bila tudi vsebina izobraževanj o petih ciljih EU.

Sledila je predstavitev delovnega sklopa »Vključevanje deležnikov in krepitev kapacitet partnerstva ter ključne deležniške skupine«. Vodja delovnega sklopa je uvodoma predstavil zaključeno analizo priprave strateških dokumentov, čezmejni protokol in osnutek pristopnih deklaracij. Predstavitev delovnega sklopa se je zaključila z razpravo o usposabljanjih o ciljih EU in o krepitvi mehkih veščin.

Na partnerskem sestanku, ki je potekal preko Zoom-a, so bile izpostavljene tudi aktivnosti delovnega sklopa komunikacija. Poudarek je bil na drugi infografiki, ki je v nastajanju in pripravi tretje e-novičke. Dogovorjeno je bilo, da bosta tako Facebook stran kot tudi platforma osveženi z zanimivostmi in dogodki iz tekočega obdobja.

Partnerji so se razšli z upanjem, da se na prihodnjem partnerskem sestanku kot tudi pri izvedbi drugih skupnih aktivnosti srečajo v živo in tako še okrepijo sodelovanje pri vzpostavljanju čezmejne mreže za regionalni razvoj.